Bli volontär

Det kommer fler samtal än vi kan besvara

Fler än 100 000 samtal ringdes in 2019 och vi besvarade ungefär var 7:e. Vi behöver bli fler och söker nya volontärer. Behovet av medmänniskor som lyssnar är större än någonsin. Är du kanske vår nästa volontär?

 

VÄLKOMMEN TILL INFORMATIONSMÖTE

Nästa informationsmöte hålls den 29 september kl 18 på Sensus, Medborgarplatsen, Stockholm. Du kan även delta digitalt. Varmt välkommen med din anmälan via följande länk: ANMÄLAN

Under hösten blir det två utbildningsomgångar:
Utbildning III
17-18 och 24-25 oktober samt 7 november.
Om uppdraget som volontär

Jourhavande medmänniska är en ideell förening. Vi medlemmar bemannar en jourtelefon som är öppen alla nätter på året mellan kl 21 och 06. Vi har också en chatt som har öppet på söndagar kl. 21-24. Samtalen tar vi emot i våra hem genom att koppla in oss på en växel och chattar gör vi via våra datorer hemifrån.

Du behöver inte vara psykolog eller kurator. Dem vi söker är medmänniskor med intresse för andra människor och med förmåga att lyssna. Vi ser gärna att du är 25 år eller äldre.

Som medlem åtar du dig att:

  • Ta minst ett tretimmarspass i månaden.
  • Planera att vara aktiv under minst tre år.
  • Gå på gruppmöte i Stockholms län inom föreningen omkring en gång i månaden.
  • Följa föreningens grundregler om tystnadsplikt, anonymitet och politisk och religiös obundenhet.
  • Arbeta ideellt (utan betalning).

Även om jourarbetet är obetald erbjuder det annat som inte kan får med pengar. Nattens möten med de människor som ringer jouren ger dig ofta nya livsinsikter, personlig tillväxt och inte sällan en inre tillfredsställelse.

Även om du inte är säker på att du kan komma på vårt nästa informationsmöte är du alltid välkommen att anmäla ditt intresse genom formuläret nedan.

Utbildning

För att bli medlem ska du gå en grundutbildning i Stockholm på omkring 30 timmar. Där lär du dig grunderna i vår samtalsmetodik: Att lyssna, vara närvarande  och förmedla medmänsklighet och hopp.
Du vidareutbildar dig därefter vid våra gemensamma studiedagar en eller två gånger om året.

Nästa informationsmöte

Är du intresserad av att arbeta som volontär?
Vi håller informationsmöten ett par gånger på år, nästa gång den 29 september kl. 18 på Sensus, Medborgaplatsen, Stockholm. Du anmäler dig till informationsmötet genom att klicka på datumet.

Du kan alltid anmäla ditt intresse genom formuläret här bredvid så kontaktar vi dig när det är dags.

Har du det som krävs?

Jourhavande medmänniska håller grundutbildningar vår och höst.

Anmäl ditt intresse genom att fylla i formuläret här bredvid.

Är du vår nya röst i natten?

SE FILMEN OM JOURHAVANDE MEDMÄNNISKA!